12 טיפים לשמירה על עור התינוק
כיצד תרחצו את התינוק שלכם, כמה פעמים ביום כדאי לחתל אותו, במה לכבס את בגדיו ומאילו בדים עדיף להימנע? כל התשובות לשאלות שמטרידות אתכם, ההורים
עור של תינוק: מה היינו מוכנים לעשות כדי להחזיר לעצמנו את מגע המשי ואת הרכות שיש לעורו של תינוק שרק נולד.
העור הוא האיבר הגדול ביותר בגוף, והוא קו ההגנה הראשון מפני חדירה של זיהומים וחיידקים לגוף. התינוק שלכם נולד עם עור רגיש ועדין במיוחד לכן כל כך חשוב לשמור ולהגן עליו. הנה 12 טיפים שיסייעו לכם במשימה החיונית:
1. רחצו את התינוק מדי יום. היגיינה היא הדבר החשוב ביותר בשמירה על עור התינוק שלכם.
2. החליפו חיתולים לעתים תכופות. בין שהתינוק שלכם יונק ובין שהוא שותה תמ"ל, טבעי שיהיו לו הפרשות אחרי כל הנקה. החיתולים החד פעמיים סופגים את השתן ומנטרלים את האמוניה שיש בו, אבל לא את החומרים החומציים שיש בצואה. ואלה עלולים לגרום לאודם ולגירוי בעור.
3. עדיף שתשטפו את התינוק במים חמימים כשאתם מחליפים חיתול. אם אין אפשרות לשטוף, השתמשו במגבונים היפו אלרגניים שמיועדים לניקוי תינוקות.
4. השתמשו רק בתכשירי רחצה המיועדים לתינוקות, ובמיוחד בתכשירים שהינם היפו אלרגניים.
5. כבסו את הבגדים של התינוק במוצרי כביסה היפו-אלרגניים שנבדקו דרמטולוגית ועברו מבחנים לבעלי עור רגיש.
6. כבסו את בגדי התינוק בנפרד מבגדי שאר בני המשפחה.
7. הימנעו מבגדים מבדים סינטטיים או שיש בהם צמר. אלה עלולים לגרום לגירוי בעורו העדין של התינוק שלכם. צמר גם עלול לגרום לאלרגיה.
8. ודאו שהבגד שהתינוק לובש אינו צמוד מדי. בגדים צמודים עלולים לגרום לו הזעה מוגברת, ולמנוע מהעור להתאוורר, בעיקר בסביבות הישבן.
9. כדאי לשחרר ולהרפות מעט גם את החיתול. הכניסו אצבע בין הבטן לחיתול. זהו המרווח הרצוי.
10. אל תקצצו ציפורניים בחודש הראשון לחיי התינוק שלכם. למרות ההקפדה והזהירות, אתם עלולים לגרום לזיהום ולפצעונים בעור בקצות האצבעות.
11. הימנעו ככל הניתן מחשיפה לשמש. העור העדין של התינוק שלכם עלול להיצרב ולפתח אדמומית אפילו לאחר חשיפה של דקות ספורות.
12. אם יש לתינוק פצעונים או כתמים על העור בשבועות הראשונים, אל תכנסו ללחץ. מרבית התופעות שיש על העור של התינוק שלכם הן טבעיות ויחלפו מעצמן במהירות. אם יש לכם ספק, התייעצו עם רופא הילדים.